Započni novi tjedan s inspirativnim i ukusnim jelima koja ćeš lako i brzo pripremiti.
Kus kus s mrkvom, špinatom i pistacijama
SASTOJCI: (za 6 porcija):
1 šalica kus kusa – skuhati prema uputama gore
1 naribane mrkve srednje veličine
3 šalice mladog špinata
1/$ šalice prženih pistacija
1 žlica maslinovog ulja
po potrebi sol i papar
PRIPREMA:
Dok je kus kus još topao u njega umiješajte mrkve, špinat, pistacije, maslinovo ulje i po potrebi sol i papar.
Pečeno pile sa začinima
(za 4 osobe)
SASTOJCI:
jedno pile oko 1,5 kg
3 žlice sitno sjeckanog svježeg začinskog bilja (timijan,bosiljak,peršin,mažuran)
4 žlice maslinovog ulja
1 limeta
4 lista lovora
2 grančice ružmarina
miješano povrće: mrkva, batat, luk, paprika...
PRIPREMA:
Ugrijte pećnicu na 200*C. Operite pile i dobro ga posušite te ga natrljajte iznutra sa soli. Zatim lagano odvojite kožu na prsima pileta sa prstima tako da podvučete prst ispod da dobijete dva džepa iznad svakog bijelog mesa (prsa) te unutra stavite sitno nasjeckano začinsko bilje i sol te malo ulja, a u sredinu pileta stavite ružmarin, lovor i prerezanu limetu. Izvana premažite pile sa uljem, solju i paprom te ga podvežite sa špagom za pečenje. Takvo pile stavite na lim pun miješanog povrća i pecite oko sat i pol vremena. Dobar tek.
Pire krumpir s ricotta sirom
SASTOJCI:
par većih krumpira
2 žličice soli
1 1/2 šalice ricotte
1/2 šalice punomasnog mlijeka
3 žlice maslaca
1/2 žličice mljevenog crnog papra
PRIPREMA:
Narežite krumpir na manje komadiće i stavite kuhati. Skuhanog ocijedite i usitnite. Umiješajte u njega ricottu, mlijeko, maslac, sol i papar. Promiješajte i posložite u posude koje je dozvoljeno staviti u pećnicu. U pećnicu ih stavite na kratko, tek toliko da porumene. Poslužite vruće.