Tri tradicionalna jela za vrijeme poklada

Karnevali, maškare i fašnici uvijek su popraćeni svečanom trpezom

Tri tradicionalna jela za vrijeme poklada

KRAFNE

Još ih nazivamo i pokladnice jer ih se tradicionalno povezuje s pokladama. Riječ potječe još od doba Austro-Ugarske, od riječi „klasti“ što znači „prerušavati se“. Krafne su najveća asocijacija na veljaču i dane kada raspjevane maškare vladaju ulicama i vesele im se i odrasli i djeca.
Kako napraviti najslasnije krafne pogledaj u receptu koji ti donosimo.

Od sastojaka će ti biti potrebni:
400 g mekog brašna
100 g maslaca
40 g kvasca
150 g šećera
3 jaja

Kako napraviti slasne krafne:
Izmrvi kvasac i stavi ga dizati. Za to vrijeme mikserom pomiješaj brašno, maslac, šećer, jaja tako da se ne stvore grudice. Po želji možeš dodati malo naribane limunove korice, a onda sve ostavi na nekoliko sati da se tijesto podigne.
Kada se tijesto digne, razvaljaj ga na željenu debljinu. Najčešće se to radi između 5 i 10 cm. Kada završiš s time, uzmi jednu staklenu čašu ili širu šalicu, ako želiš da budu veće krafne i izreži okrugle oblike za željenu veličinu krafni. Dodaj nadjev po želji (čokoladu, Nutellu ili domaći pekmez) i zagrij ulje u loncu. Kada ulje zavrije, dodaj mu krafne. Dovoljno je da svaku krafnu pržiš u ulju oko 5 minuta.
Kada su gotove, posipaj ih čokoladnim preljevom ili šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4