Španjolsko varivo od leće s Chorizo kobasicom
Sastojci:
1 ½ šalice smeđe leće
3 Chorizo kobasice (ili neke druge pikantne kobasice)
1 sjeckani luk
2 stabljike celera sitno nasjeckane
6 češnja češnjaka
1 crvena paprika
2 žlice koncentrata rajčice
1 šalica crvenog vina
5 šalica vode
1 žličica dimljene mljevene paprike
1 šaka peršina
1 žlica vinskog octa
Sol, papar
Priprema:
U loncu na malo maslinovog ulja ispeci kobasice 6-7 minuta sa svake strane, izvadi ih iz lonca, pa u njega stavi luk i celer. Pirjaj 6 minuta pa dodaj i sjeckani češnjak, papriku narezanu na sitne kockice, koncentrat rajčice i crveno vino, te pirjaj još par minuta. U lonac dodaj leću, vodu i začine, pusti da zavrije pa dodaj još i kobasice izrezane na kolutiće. Smanji vatru i pusti da se kuha poklopljeno oko 45 minuta. Pred kraj kuhanja dodaj ocat, peršin i po potrebi još malo vode ili temeljca. Posluži uz tost s maslacem i češnjakom.