Ako nemaš puno ideja za tjedni meni, isprobaj ove fantastične i jednostavne recepte za predjelo, glavno jelo i desert.
Rolice s ricottom i špinatom
Sastojci:
1 pakiranje tijesta za pizzu
400 g špinata
250 g ricotte
2 jaja
¼ žličice muškatnog oraščića
Priprema:
Tijesto razvaljaj i nareži na trakice. Blanširaj špinat, dobro ga ocijedi, pa ga usitni nožem. Dodaj mu ricottu, jedno jaje, muškatni oraščić i soli po želji. Smjesom premaži trakice tijesta pa i zarolaj i stavi u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje. Rolice premaži jajetom i peci na 200C, 20 – 25 minuta.
Španjolsko varivo od leće s Chorizo kobasicom
Sastojci:
1 ½ šalice smeđe leće
3 Chorizo kobasice (ili neke druge pikantne kobasice)
1 sjeckani luk
2 stabljike celera sitno nasjeckane
6 češnja češnjaka
1 crvena paprika
2 žlice koncentrata rajčice
1 šalica crvenog vina
5 šalica vode
1 žličica dimljene mljevene paprike
1 šaka peršina
1 žlica vinskog octa
Sol, papar
Priprema:
U loncu na malo maslinovog ulja ispeci kobasice 6-7 minuta sa svake strane, izvadi ih iz lonca, pa u njega stavi luk i celer. Pirjaj 6 minuta pa dodaj i sjeckani češnjak, papriku narezanu na sitne kockice, koncentrat rajčice i crveno vino, te pirjaj još par minuta. U lonac dodaj leću, vodu i začine, pusti da zavrije pa dodaj još i kobasice izrezane na kolutiće. Smanji vatru i pusti da se kuha poklopljeno oko 45 minuta. Pred kraj kuhanja dodaj ocat, peršin i po potrebi još malo vode ili temeljca. Posluži uz tost s maslacem i češnjakom.
Drobljenac od breskve
Sastojci:
1 kg breskvi
1 šalica smeđeg šećera
1 žlica limunovog soka
4 žlice kukuruznog škroba
6 žlica maslaca
1 šalica brašna
Priprema:
Breskve nareži na kriške, pomiješaj ih s ¾ šalice šećera, limunovim sokom i škrobom pa ih stavi u kalup za pečenje. Pomiješaj brašno, maslac i ¼ šalice šećera u tijesto i namrvi ga preko breskvi. Peci na 180C 40-50 minuta. Posluži uz sladoled od vanilije.