Jedan finiji od drugog

Mjesec je keksa, a uz ove neodoljive recepte dostojno ga proslavi

Sočni, ali istovremeno hrskavi - keksi su mnogima omiljena jednostavna slastica. Uz topli čaj ili kavu, nema nam ljepšeg jesenskog užitka

chocchipcook.jpg
Foto: Profimedia.hr

Keksići s jabukom i cimetom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g omekšalog maslaca
  • korica limuna
  • 350 g glatkog brašna
  • 16 g praška za pecivo
  • 2 jabuke
  • šećer u prahu
  • malo cimeta

Priprema:

Umuti pjenasto cijela jaja sa šećerom te i dalje muteći dodaj omekšali maslac uz stalno miksanje, dok se dobro ne pomiješa s ostalim sastojcima.Dodaj 250 g brašna prosijanog s praškom za pecivo i sve pomiješaj. Sada dodaj jabuke, oguljene i narezane na male komadiće. Sve dobro promiješaj, dodaj ostatak brašna uz pomoć žlice ili špatule. Grabi žlicom smjesu i stavljaj na hrpice na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. Gotove keksiće pospi šećerom u prahu pomiješanim s cimetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4