Tri recepta za bolji početak tjedna: Punjeni patlidžani, kineski rezanci i kolač od borovnica

Za bolji početak tjedna

Tri recepta za bolji početak tjedna: Punjeni patlidžani, kineski rezanci i kolač od borovnica

Talijanski punjeni patlidžani

Sastojci:
5 manjih patlidžana
200 g rajčica
100 g crnih maslina
100 g Amorscaramosa sira (ili tvrđe Mozzarelle)
50 g inćuna u ulju
5 žlica krušni mrvica
1 žlica soli
1 žlica svježeg peršina
1 žličica origana
1 češanj češnjaka
Malo maslinovog ulja

Priprema:
Patlidžane prepolovi i izdubi, prelij ih s malo ulja i dobro posoli sa svake strane, pa ih peci 10 minuta na 180C. Unutrašnjost patlidžana nareži na kockice i pomiješaj ih s narezanim maslinama, rajčicama, sirom, inćunima, i začinima. Smjesom puni patlidžane a na kraju ih pospi krušnim mrvicama. Peci ih 30 minuta na 180C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4