Začinjena juha od mrkve i leće
Foto: bbcgoodfood.com
Sastojci:
2 žličice sjemenki kima
malo chili pahuljica
2 žličice maslinovog ulja
600 g mrkve, oguljene i grubo naribane
140 g crvene leće
1L vrućeg povrtnog temeljca
125 ml mlijeka
običan jogurt i naan pogače ili tost za posluživanje
Priprema:
U posudi na suho popržite sjemenke kima i prstohvat čili pahuljica 1 min, ili dok ne počnu skakutati po tavi i oslobode svoje arome.
Izvadite polovicu žlicom i ostavite sa strane.
Dodajte 2 žlice maslinovog ulja, mrkvu, crvenu leću, 1 l vrućeg temeljca i mlijeko u posudu i zakuhajte.
Kuhajte 15 minuta dok leća ne postane nabubri i omekša. Propasirajte juhu štapnim mikserom ili u procesoru za hranu, začinite po okusu i poslužite s dosta jogurta i posipano zapečenim začinima. Poslužite uz zagrijane naan pogačice ili tost kruh,