Gastro
Gastro

Tri recepta za bolji početak tjedna

Tri recepta za bolji početak tjedna
Započnite novi tjedan s inspirativnim i ukusnim jelima koja ćete lako i brzo pripremiti
Začinjena juha od mrkve i leće

Foto: bbcgoodfood.com Sastojci: 2 žličice sjemenki kima malo chili pahuljica 2 žličice maslinovog ulja 600 g mrkve, oguljene i grubo naribane 140 g crvene leće 1L vrućeg povrtnog temeljca 125 ml mlijeka običan jogurt i naan pogače ili tost za posluživanje Priprema: U posudi na suho popržite sjemenke kima i prstohvat čili pahuljica 1 min, ili dok ne počnu skakutati po tavi i oslobode svoje arome. Izvadite polovicu žlicom i ostavite sa strane. Dodajte 2 žlice maslinovog ulja, mrkvu, crvenu leću, 1 l vrućeg temeljca i mlijeko u posudu i zakuhajte. Kuhajte 15 minuta dok leća ne postane nabubri i omekša. Propasirajte juhu štapnim mikserom ili u procesoru za hranu, začinite po okusu i poslužite s dosta jogurta i posipano zapečenim začinima. Poslužite uz zagrijane naan pogačice ili tost kruh,

Piletina punjena senfom i sirom

Foto: bbcgoodfood.com

Sastojci: 125 g mozzarelle, natrgane u male komadiće 50 g cheddar sira, naribanog 1 žlica senfa 4 pileća prsa bez kostiju 8 tankih šnita špeka sol i papar po želji malo ulja Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 C. Pomiješajte sireve i senf zajedno. Napravite prorez na strani svakog pilećeg prsa, a zatim stavite unutra smjesu senfa. Zamotajte svaki komad piletine s 2 šnite špeka - ne previše čvrsto, ali dovoljno da drže piletinu skupljenu. Začinite, stavite na lim za pečenje malo polijte uljem i pecite 20-25 minuta.

Čoko-brownie kolač

Foto: bbcgoodfood.com Sastojci: 100 g maslaca 120 g šećera u prahu 75 g smeđeg šećera 125 g čokolade (tamne ili mliječne) 2 jaja 1 žličica ekstrakta / esencije vanilije 100 g običnog brašna ½ žličice praška za pecivo 2 žlice kakaa u prahu šlag, voće ili sladoled za posluživanje Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 C. Obložite okrugli lim papirom za pečenje (promjer od 20 cm). Stavite maslac, šećer u prahu, smeđi šećer, i čokoladu u posudu i rastopite na laganoj vatri dok ne postane glatko i bez grudica. Maknite posudu s vrućine. Razbijte jaja u zdjelu i umutite da bude pjenasto. Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, pomiješano brašno s praškom za pecivo i kakao prah u rastopljenu čokolade i dobro promiješajte. Smjesu stavite u lim i stavite peći na srednju rešetku pećnice. Pecite 25-30 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi 20-30 minuta prije rezanja i posluživanja.Poslužite uz šlag, sladoled ili voće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx