403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Tri recepta za bolji početak tjedna

Tri recepta za bolji početak tjedna
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Započnite novi tjedan s inspirativnim i ukusnim jelima koja ćete lako i brzo pripremiti
Začinjena juha od mrkve i leće

Foto: bbcgoodfood.com Sastojci: 2 žličice sjemenki kima malo chili pahuljica 2 žličice maslinovog ulja 600 g mrkve, oguljene i grubo naribane 140 g crvene leće 1L vrućeg povrtnog temeljca 125 ml mlijeka običan jogurt i naan pogače ili tost za posluživanje Priprema: U posudi na suho popržite sjemenke kima i prstohvat čili pahuljica 1 min, ili dok ne počnu skakutati po tavi i oslobode svoje arome. Izvadite polovicu žlicom i ostavite sa strane. Dodajte 2 žlice maslinovog ulja, mrkvu, crvenu leću, 1 l vrućeg temeljca i mlijeko u posudu i zakuhajte. Kuhajte 15 minuta dok leća ne postane nabubri i omekša. Propasirajte juhu štapnim mikserom ili u procesoru za hranu, začinite po okusu i poslužite s dosta jogurta i posipano zapečenim začinima. Poslužite uz zagrijane naan pogačice ili tost kruh,

Piletina punjena senfom i sirom

Foto: bbcgoodfood.com

Sastojci: 125 g mozzarelle, natrgane u male komadiće 50 g cheddar sira, naribanog 1 žlica senfa 4 pileća prsa bez kostiju 8 tankih šnita špeka sol i papar po želji malo ulja Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 C. Pomiješajte sireve i senf zajedno. Napravite prorez na strani svakog pilećeg prsa, a zatim stavite unutra smjesu senfa. Zamotajte svaki komad piletine s 2 šnite špeka - ne previše čvrsto, ali dovoljno da drže piletinu skupljenu. Začinite, stavite na lim za pečenje malo polijte uljem i pecite 20-25 minuta.

Čoko-brownie kolač

Foto: bbcgoodfood.com Sastojci: 100 g maslaca 120 g šećera u prahu 75 g smeđeg šećera 125 g čokolade (tamne ili mliječne) 2 jaja 1 žličica ekstrakta / esencije vanilije 100 g običnog brašna ½ žličice praška za pecivo 2 žlice kakaa u prahu šlag, voće ili sladoled za posluživanje Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 C. Obložite okrugli lim papirom za pečenje (promjer od 20 cm). Stavite maslac, šećer u prahu, smeđi šećer, i čokoladu u posudu i rastopite na laganoj vatri dok ne postane glatko i bez grudica. Maknite posudu s vrućine. Razbijte jaja u zdjelu i umutite da bude pjenasto. Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, pomiješano brašno s praškom za pecivo i kakao prah u rastopljenu čokolade i dobro promiješajte. Smjesu stavite u lim i stavite peći na srednju rešetku pećnice. Pecite 25-30 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi 20-30 minuta prije rezanja i posluživanja.Poslužite uz šlag, sladoled ili voće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx