Gastro
Gastro

Tri recepta za bolji početak tjedna

Tri recepta za bolji početak tjedna
Pripremile smo ti 3 super recepta za bolji početak tjedna

Fritaja s krumpirom, špinatom i kozjim sirom  

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja 400 g mladog krumpira 1 luk 8 jaja 100 ml vrhnja za kuhanje 3 češnja češnjaka 150g kozjeg sira Sol, papar Priprema: Krumpir nareži na kockice i skuhaj ga u tavi na maslinovom ulju (po potrebi dodaj jako malo vode). Luk nasjeckaj, dodaj ga krumpiru pa kuhaj još 5 min, a zatim dodaj i češnjak i špinat. Jaja pomiješaj s vrhnjem i ulij ih u tavu s krumpirima. Makni s vatre i po jajima namrvi kozji sir. Peci u pećnici na 220C 8-10 minuta.

Juha od graška i potočarke

Sastojci: 400 g potočarke 50 g maslaca 1 manji luk 2 češnja češnjaka 400 g smrznutog graška 1 l vode 100 ml vrhnja za kuhanje Sol, papar Priprema: Polovicu maslaca zagrij u tavi pa pirjaj luk i češnjak. Dodaj potočarku, grašak i vodu pa kuhaj 8-10 minuta. Dodaj vrhnje za kuhanje i juhu usitni štapnim mikserom.  

Pileće mesne okruglice

Sastojci: 70 g krušnih mrvica 500 g mljevene piletine 6 šnita slanine 3 velike žlice parmezana Sol, papar Maslinovo ulje Priprema: U zdjeli po miješaj krušne mrvice, piletinu i nasjeckanu slaninu. Dodaj i parmezan, posoli i popapri pa sve dobro pomiješaj. Oblikuj kuglice pa ih peci u tavi na laganoj vatri do dok ne poprime smeđu koricu i skuhaju se iznutra. Okruglice posluži uz špagete i umak od rajčice.   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx