Cheesecake krema s limetom i preljevom od kupina
Sastojci:
•250 g ricotta sira
•1 limeta (samo korica)
•200 ml slatkog vrhnja
•4 žlice šećera u prahu
•1 vanilin šećer
•10 kom spekulaas keksa
Za preljev od kupina:
•150 g kupina (odvojite nekoliko kupina za dekoraciju)
•2-3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Usitnite kekse (u sjeckalici ili ubacite u vrećicu pa ih usitnite valjkom za tijesto). Izmiješajte ricottu s vanilin šećerom i ribanom koricom limete. U drugoj posudi istucite tučeno slatko vrhnje, dodajte šećer u prahu i lagano izmiješajte. Pomiješajte ricottu s tučenim slatkim vrhnjem. U zdjelici izmiješajte kupine sa šećerom i pretvorite ih u pire, a nakon toga ih protisnite kroz cjedilo kako biste odstranili sjemenke. U posudice ili čaše za posluživanje rasporedite žlicu usitnjenih keksa, žlicu preljeva od kupina, žlicu-dvije kreme, malo usitnjenih keksa, žlicu preljeva i ponovno žlicu-dvije kreme. Ukrasite svježim kupinama i po želji listićima svježe metvice. Dobro ohladite i poslužite.