Riža na mlijeku s kruškama, pistacijama i medom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
(za 5 porcija)
1 šalica Arborio riže
5 šalica punomasnog mlijeka
1 štapić vanilije
½ šalice šećera
1/3 žličice limunove korice
1 kruška, narezana
pola šalice sjeckanih neslanih, prženih pistacija
med (za posluživanje)
Priprema:
U posudi u mlijeko stavite kuhati rižu. U mlijeko stavite i ostrugane sjemenke vanilije (iz unutrašnjosti stabljike). Kad mlijeko zakipi, smanjite toplinu i kuhajte, često miješajući, dok riža ne omekša i zgusne se (oko 30 minuta). Dodajte šećer i limunovu koricu te miješajući kuhajte još 5 minuta. Poslužite rižu toplu ili hladnu s nasjeckanom kruškom, prženim pistacijama i prelivenu s malo meda.