Plodovi puni vitamina

Stigli su kesteni, isprobaj odlične jesenske recepte s njima

Napokon su ulice počele mirisati na najomiljenije jesenske plodove - kestene! Iskoristi ih do maksimuma i svoj jelovnik obogati s naša tri odlična recepta

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Unsplash

Pita sa šunkom i kestenom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 dl vode
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 170 g maslaca
  • 2 komada krušaka
  • kuhana šunka
  • 100 g kuhanih kestena
  • 1 dl mlijeka
  • 1 jaje kokošje
  • 2 dl vrhnja kiselog (20% masti)

Priprema:

Sjedini brašno sa soli, vilicom utisni maslac u brašno i postepeno dodaj vodu. Trebaš dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotaj ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisni da bi kasnije lakše razvaljala tijesto. Ostavi 30 min u hladnjaku. Na papiru za pečenje razvaljaj tijesto, premjesti ga na lim za pečenje. Dno na par mjesta izbockaj vilicom, pa na njega posloži kriške šunke, kruške i kuhane kestene. Rubove tijesta preklopi prema unutrašnjosti. Nadjev zalij smjesom od mlijeka, vrhnja i jajeta pa peci u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 40 min.

Image
Foto: www.profimedia.hr
3/4