Pita sa šunkom i kestenom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 dl vode
- 250 g pšeničnog brašna
- 1 prstohvat soli
- 170 g maslaca
- 2 komada krušaka
- kuhana šunka
- 100 g kuhanih kestena
- 1 dl mlijeka
- 1 jaje kokošje
- 2 dl vrhnja kiselog (20% masti)
Priprema:
Sjedini brašno sa soli, vilicom utisni maslac u brašno i postepeno dodaj vodu. Trebaš dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotaj ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisni da bi kasnije lakše razvaljala tijesto. Ostavi 30 min u hladnjaku. Na papiru za pečenje razvaljaj tijesto, premjesti ga na lim za pečenje. Dno na par mjesta izbockaj vilicom, pa na njega posloži kriške šunke, kruške i kuhane kestene. Rubove tijesta preklopi prema unutrašnjosti. Nadjev zalij smjesom od mlijeka, vrhnja i jajeta pa peci u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 40 min.