Plodovi puni vitamina

Stigli su kesteni, isprobaj odlične jesenske recepte s njima

Napokon su ulice počele mirisati na najomiljenije jesenske plodove - kestene! Iskoristi ih do maksimuma i svoj jelovnik obogati s naša tri odlična recepta

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Unsplash

Čokoladna torta s kremom od kestena

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvit:

  • 3 komada jaja
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice pšeničnog brašna
  • 1.5 žlica kakaa u prahu
  • prašak za pecivo  

Krema:

  • 250 g kesten pirea
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 komad šlag fixa
  • 20 g čokolade za kuhanje
  • 1 vanilin šećer
  • tamni rum

Karamelizirani kesteni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 komada kestena
  • 0.5 šalica šećera
  • voda
  • vrhnje za šlag

Glazura:

  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade za kuhanje  

Priprema:

Dobro pomiješaj sve sastojke za biskvit i izlij ih u kalup pa peci na 180° oko 10 min, izvadi i ohladi. Pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom, umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaj u kesten pire. Na kraju dodaj izribanu čokoladu. Otopi šećer s vodom, a kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje. Nakon što karamel dobije lijepu boju makni ga s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće) ostavi da se hladi. Biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj) ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu. Pospi karameliziranim kestenima te prelij ostatkom glazure i ostavi u frižideru par sati.

Image
Foto: Unsplash
2/4