Cheesecake s jagodama
Sastojci:
- 250 grama mljevenih keksa
- 100 grama otopljenog maslaca
- 1 vanilin šećer
- 500 grama punomasnog krem sira
- 100 grama šećera u prahu
- 280 mililitara slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
- 400 grama jagoda
- 25 grama šećera u prahu
Priprema:
Za podlogu pomiješaj mljevene kekse s otopljenim maslacem. Prebaci mješavinu za podlogu u okrugli kalup pa dobro utisni prstima. Ostavi u hladnjaku oko sat vremena da se čvrsto stegne. U velikoj zdjeli mikserom istuci slatko vrhnje. U drugoj zdjeli pomiješaj krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer te izmiksaj. Pomiješaj sa slatkim vrhnjem. Smjesa mora biti čvrsta i kompaktna. Ako nije dovoljno gusta, još kratko izmiksaj. Premaži podlogu od keksa kremom od sira, zagladi površinu i ostavi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Polovicu jagoda odnosno oko 200 grama izmiksaj u blenderu sa šećerom u prahu pa procijedi. Cheesecake ukrasi sjeckanim jagodama i prelij pireom od jagoda pa posluži.