Fino & lako

Stiže sezona jagoda - isprobaj ove osvježavajuće proljetne slastice

Osim što su izuzetno zdrave, jagode su i jako ukusne i omiljeni su dodatak mnogih proljetnih slastica i kolača

andrey-haimin-QEj4AWi8sjo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Cheesecake s jagodama

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama mljevenih keksa
  • 100 grama otopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 500 grama punomasnog krem sira
  • 100 grama šećera u prahu
  • 280 mililitara slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

  • 400 grama jagoda
  • 25 grama šećera u prahu

Priprema:

Za podlogu pomiješaj mljevene kekse s otopljenim maslacem. Prebaci mješavinu za podlogu u okrugli kalup pa dobro utisni prstima. Ostavi u hladnjaku oko sat vremena da se čvrsto stegne. U velikoj zdjeli mikserom istuci slatko vrhnje. U drugoj zdjeli pomiješaj krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer te izmiksaj. Pomiješaj sa slatkim vrhnjem. Smjesa mora biti čvrsta i kompaktna. Ako nije dovoljno gusta, još kratko izmiksaj. Premaži podlogu od keksa kremom od sira, zagladi površinu i ostavi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Polovicu jagoda odnosno oko 200 grama izmiksaj u blenderu sa šećerom u prahu pa procijedi. Cheesecake ukrasi sjeckanim jagodama i prelij pireom od jagoda pa posluži.

4/4