Hrskava piletina u parmezanu s povrćem
Sastojci:
4 pileća prsa grudi bez kože sol i papar
½ šalice krušnih mrvica
½ šalice naribanog parmezana
½ žličice češnjaka u prahu
2 žlice maslinovog ulja
1 tikvica srednje veličine, narezana
1 žuta tikvica, srednje veličine, narezana
1/2 kg mladog krumpira, dobro opranog i narezanog na četvrtine
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i namasti lim za pečenje dimenzija 33 x 23 cm. U plitkoj posudi otopi 4 žlice maslaca. U drugoj plitkoj posudi pomiješaj krušne mrvice, parmezan i češnjak u prahu. Posoli i popapri piletinu. Umoči u maslac, a zatim uvaljaj u krušne mrvice i položi na namašćeni protvan. U posudi pomiješaj tikvice i krumpir, posoli, popapri i lagano naulji maslinovim uljem, a dodaj i ostatak krušnih mrvica i sve dobro promiješaj. Stavi u lim za pečenje uz piletinu. Peci 30-40 minuta.