Gastro
Gastro

Top 3 recepta za bolji početak tjedna

Top 3 recepta za bolji početak tjedna
Jednostavno, a fino! Mi znamo što ćemo kuhati ovaj tjedan

Stigao nam je još jedan novi tjedan, a kako bismo ti ga olakšale već na samom početku - donosimo ti tri jednostavna i ukusna recepta koje možeš pripremiti bez puno truda.  

Shaksuka - jaja u umaku od rajčice

  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodaj luk i kuhaj do 5 minuta, dok luk ne omekša. Dodaj češnjak. 2. Dodaj sitno narezanu crvenu papriku i nastavi kuhati još 5-7 minuta dok ne omekša. 3. Dodaj koncentrat rajčice i sjeckane rajčice, sve začine i šećer. Neka sve zajedno krčka 10-15 minuta, a na kraju dodaj još šećera ili začina po želji. 4. Razbij jaja u umaku, poklopi tavu i kuhaj na laganoj vatri desetak minuta ili dok jaja ne budu kuhana.  5. Na kraju dodaj sitno nasjeckan peršin, posluži uz malo kruha i navali!   

Sastojci:

1 žličica maslinovog ulja

1 srednji luk

2 režnja češnjaka

1 srednja crvena paprika

2 konzerve sjeckanih rajčica 

2 žličice koncentrata od rajčice

1 žličica chilija 

1 žličica kumina

1 žličica slatke mljevene paprike

1 žličica šećera

prstohvat soli i papra

6 jaja

svježi peršin

Priprema:

1 žličica maslinovog ulja

1 srednji luk

2 režnja češnjaka

1 srednja crvena paprika

2 konzerve sjeckanih rajčica 

2 žličice koncentrata od rajčice

1 žličica chilija 

1 žličica kumina

1 žličica slatke mljevene paprike

1 žličica šećera

prstohvat soli i papra

6 jaja

svježi peršin

Kremaste tagliatelle sa špinatom i piletinom

1. Skuhaj tjesteninu prema uputama. Zagrij maslac u većoj tavi i dodaj piletinu na oko 6 minuta. Dodaj češnjak, rajčice i špinat i kuhaj sve zajedno dok špinat ne uvene. 2. Dodaj vrhnje za kuhanje i neka sve krčka još 3-4 minute. Kada je tjestenina skuhana, dodaj je umaku i sve još jednom promiješaj.   

Sastojci:

300 g tagliatella

dvije kockice maslaca

400 g pilećih prsa narezanih na debele trakice

3 režnja češnjaka

50 g sušenih rajčica ili cherry rajčica

150 g baby špinata

250 ml vrhnja za kuhanje

prstohvat soli i papra

Priprema:

Kolač s jagodama

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 2. U jednoj velikoj zdjeli pomiješaj razbijena jaja i šećer.  3. Dodajj kiselo vrhnje, ulje i miksaj dok se sve ne sjedini. 4. Dodaj brašno, prašak za pecivo i sol. Miksaj lagano dok ne dobiješ gustu smjesu. 5. Stavi papir za pečenje na kalup za kolač i izlij pola smjese te na nju stavi narezane jagode.  6. Dodaj drugu polovice smjese i na vrh stavi preostale narezane jagode. 7. Peci 50 do 60 minuta.  

Sastojci:

2 jaja

2 šalice brašna

2 žličice praška za pecivo

prstohvat soli

1/2 šalice suncokretovog ulja

1 šalica šećera

1 šalica kiselog vrhnja

350 g jagoda

šećer u prahu po želji

Priprema:

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx