Stigao nam je još jedan novi tjedan, a kako bismo ti ga olakšale već na samom početku - donosimo ti tri jednostavna i ukusna recepta koje možeš pripremiti bez puno truda.
Shaksuka - jaja u umaku od rajčice
1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodaj luk i kuhaj do 5 minuta, dok luk ne omekša. Dodaj češnjak.
2. Dodaj sitno narezanu crvenu papriku i nastavi kuhati još 5-7 minuta dok ne omekša.
3. Dodaj koncentrat rajčice i sjeckane rajčice, sve začine i šećer. Neka sve zajedno krčka 10-15 minuta, a na kraju dodaj još šećera ili začina po želji.
4. Razbij jaja u umaku, poklopi tavu i kuhaj na laganoj vatri desetak minuta ili dok jaja ne budu kuhana.
5. Na kraju dodaj sitno nasjeckan peršin, posluži uz malo kruha i navali!
Sastojci:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 srednja crvena paprika
- 2 konzerve sjeckanih rajčica
- 2 žličice koncentrata od rajčice
- 1 žličica chilija
- 1 žličica kumina
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 1 žličica šećera
- prstohvat soli i papra
- 6 jaja
- svježi peršin
Priprema:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 srednja crvena paprika
- 2 konzerve sjeckanih rajčica
- 2 žličice koncentrata od rajčice
- 1 žličica chilija
- 1 žličica kumina
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 1 žličica šećera
- prstohvat soli i papra
- 6 jaja
- svježi peršin
Kremaste tagliatelle sa špinatom i piletinom
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama. Zagrij maslac u većoj tavi i dodaj piletinu na oko 6 minuta. Dodaj češnjak, rajčice i špinat i kuhaj sve zajedno dok špinat ne uvene.
2. Dodaj vrhnje za kuhanje i neka sve krčka još 3-4 minute. Kada je tjestenina skuhana, dodaj je umaku i sve još jednom promiješaj.
Sastojci:
- 300 g tagliatella
- dvije kockice maslaca
- 400 g pilećih prsa narezanih na debele trakice
- 3 režnja češnjaka
- 50 g sušenih rajčica ili cherry rajčica
- 150 g baby špinata
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- prstohvat soli i papra
Priprema:
Kolač s jagodama
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U jednoj velikoj zdjeli pomiješaj razbijena jaja i šećer.
3. Dodajj kiselo vrhnje, ulje i miksaj dok se sve ne sjedini.
4. Dodaj brašno, prašak za pecivo i sol. Miksaj lagano dok ne dobiješ gustu smjesu.
5. Stavi papir za pečenje na kalup za kolač i izlij pola smjese te na nju stavi narezane jagode.
6. Dodaj drugu polovice smjese i na vrh stavi preostale narezane jagode.
7. Peci 50 do 60 minuta.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 šalice brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/2 šalice suncokretovog ulja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 350 g jagoda
- šećer u prahu po želji
Priprema: