Top 3 recepta za bolji početak tjedna

Jednostavno, a fino! Mi znamo što ćemo kuhati ovaj tjedan

Top 3 recepta za bolji početak tjedna

Stigao nam je još jedan novi tjedan, a kako bismo ti ga olakšale već na samom početku - donosimo ti tri jednostavna i ukusna recepta koje možeš pripremiti bez puno truda.

Shaksuka - jaja u umaku od rajčice

Image

1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodaj luk i kuhaj do 5 minuta, dok luk ne omekša. Dodaj češnjak.

2. Dodaj sitno narezanu crvenu papriku i nastavi kuhati još 5-7 minuta dok ne omekša.

3. Dodaj koncentrat rajčice i sjeckane rajčice, sve začine i šećer. Neka sve zajedno krčka 10-15 minuta, a na kraju dodaj još šećera ili začina po želji.

4. Razbij jaja u umaku, poklopi tavu i kuhaj na laganoj vatri desetak minuta ili dok jaja ne budu kuhana. 

5. Na kraju dodaj sitno nasjeckan peršin, posluži uz malo kruha i navali! 

Sastojci:

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 srednja crvena paprika
  • 2 konzerve sjeckanih rajčica 
  • 2 žličice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica chilija 
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli i papra
  • 6 jaja
  • svježi peršin

Priprema:

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 srednja crvena paprika
  • 2 konzerve sjeckanih rajčica 
  • 2 žličice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica chilija 
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli i papra
  • 6 jaja
  • svježi peršin

Kremaste tagliatelle sa špinatom i piletinom

1. Skuhaj tjesteninu prema uputama. Zagrij maslac u većoj tavi i dodaj piletinu na oko 6 minuta. Dodaj češnjak, rajčice i špinat i kuhaj sve zajedno dok špinat ne uvene.

2. Dodaj vrhnje za kuhanje i neka sve krčka još 3-4 minute. Kada je tjestenina skuhana, dodaj je umaku i sve još jednom promiješaj. 

Sastojci:

  • 300 g tagliatella
  • dvije kockice maslaca
  • 400 g pilećih prsa narezanih na debele trakice
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 g sušenih rajčica ili cherry rajčica
  • 150 g baby špinata
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • prstohvat soli i papra

Priprema:

Kolač s jagodama

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.

2. U jednoj velikoj zdjeli pomiješaj razbijena jaja i šećer. 

3. Dodajj kiselo vrhnje, ulje i miksaj dok se sve ne sjedini.

4. Dodaj brašno, prašak za pecivo i sol. Miksaj lagano dok ne dobiješ gustu smjesu.

5. Stavi papir za pečenje na kalup za kolač i izlij pola smjese te na nju stavi narezane jagode. 

6. Dodaj drugu polovice smjese i na vrh stavi preostale narezane jagode.

7. Peci 50 do 60 minuta.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 šalice suncokretovog ulja
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 350 g jagoda
  • šećer u prahu po želji

Priprema: