Zdravi, ukusni i svestrani

Od tofua do leće: 10 najboljih veganskih izvora proteina

Veganska prehrana ne mora značiti nedostatak proteina. Štoviše, postoji toliko ukusnih i nevjerojatnih izvora proteina koji ne samo da su zdravi, već su i zasitni

pexels-alesia-kozik-6631960.jpg
Foto: Pexels

Sjemenke

Već i ptice na grani znaju da sjemenke nisu samo za njih. Od sjemenki sezama izmiksanih u tahini, chia sjemenki koje mogu biti savršeni puding, do lanenih sjemenki posipanih u zobenu kašu, energetske kuglice ili pečene u kruhu, sjemenke mogu biti bogat izvor proteina i vlakana u veganskoj prehrani. Lan, chia i konoplja također su dobri izvori biljnih omega-3 masti. Osim toga, sjemenke su posebno dobra proteinska opcija za sve koji imaju alergije na orašaste plodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Sjemenke bundeve: 8 g proteina na 40 g
  • Sjeme konoplje: 6 g proteina na 2 žlice
  • Tahini: 5 g proteina na 2 žlice
8/11