Zdravi, ukusni i svestrani

Od tofua do leće: 10 najboljih veganskih izvora proteina

Veganska prehrana ne mora značiti nedostatak proteina. Štoviše, postoji toliko ukusnih i nevjerojatnih izvora proteina koji ne samo da su zdravi, već su i zasitni

pexels-alesia-kozik-6631960.jpg
Foto: Pexels

Mahunarke

Za vegane koji žele povećati unos proteina, mahunarke su jeftina, ukusna i zdrava baza mnogih biljnih jela. Kategorija mahunarki sadrži grah i leću, obje svestrane namirnice kada su u pitanju biljni proteini. Različite vrste leće mogu sadržavati do 18 grama proteina na 200 grama, dok grah može sadržavati između 10 i 18 grama proteina po šalici ovisno o vrsti. Koristi leću kao nadjev za taco, kao zamjenu za mljeveno meso u bolonjezu, u čiliju ili kao temeljac za curry. Slanutak i crni grah također su vrlo svestrani; od humusa, burgera i salata pa sve do razno raznih poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
7/11