Zdravi, ukusni i svestrani

Od tofua do leće: 10 najboljih veganskih izvora proteina

Veganska prehrana ne mora značiti nedostatak proteina. Štoviše, postoji toliko ukusnih i nevjerojatnih izvora proteina koji ne samo da su zdravi, već su i zasitni

pexels-alesia-kozik-6631960.jpg
Foto: Pexels

Zeleno povrće

Često zanemareno kada su u pitanju proteini, zeleno povrće nudi više od samo vitamina i minerala. Namirnice poput špinata, prokulica i zelenog graška sadrže pristojne razine proteina za balans tvog tanjura. Da ne spominjemo, ovo povrće je bogato antioksidansima i vlaknima, a siromašno kalorijama. Pokušaj dodati kuhani špinat u tjesteninu, baby špinat u salatu, umiješati zeleni grašak u curry ili ispeći prokulice za neodoljivi hrskavi prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Špinat: 4 g proteina na 15 g
  • Zeleni grašak: 4 g proteina na 70 g
  • Prokulice: 3 g proteina na 80 g
6/11