Zdravi, ukusni i svestrani

Od tofua do leće: 10 najboljih veganskih izvora proteina

Veganska prehrana ne mora značiti nedostatak proteina. Štoviše, postoji toliko ukusnih i nevjerojatnih izvora proteina koji ne samo da su zdravi, već su i zasitni

pexels-alesia-kozik-6631960.jpg
Foto: Pexels

Cjelovite žitarice

Jednostavne za ujutro, popodne ili navečer, cjelovite žitarice mogu unijeti dodatne proteine u obroke tijekom cijelog dana iako ih obično smatramo izvorima ugljikohidrata. Mnoge sorte prirodno su bogate proteinima, a da ne spominjemo da pritom uključuju vlakna, vitamine i minerale u tvoju prehranu. Kako bi povećala dnevni unos cjelovitih žitarica, započni dan toplom zobenom kašom, za ručak uživaj u bogatoj salati s kvinojom ili završi večer s paprikom punjenom divljom rižom za večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Kvinoja: 8 g proteina u 185 g
  • Divlja riža: 6.5 g proteina na 175 g
  • Zob: 6 g proteina na 80 g
  • Heljda: 5.5 g proteina na 150 g
5/11