Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Tjestenina je mnogima omiljena hrana, no razne pašte, kruhovi i peciva mogu teško pasti na želudac, a uz to su i kalorični. Srećom, možeš ih zamijeniti mnogo zdravijom povrtnom alternativom - tikvicama

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Punjene tikvice

Priprema: 

Po dužini prereži tikvice, malo im izdubi sredinu da dobiješ oblik brodića i lagano ih sirove posoli. Na tavici zatim prodinstaj luk i češnjak te im dodaj repove kozica, sitno nasjeckane inćune te sve začini po vlastitom ukusu. Nekoliko minuta sve skupa dinstaj lagano miješajući na srednje lako temperaturi. Zatim dodaj izdubljeno meso tikvice i male rajčice narezane na pola. Sve nakon par minuta zalij prošekom i nakon dvije minute makni s vatre. Smjesom napuni tikvice brodiće. Na tako napunjene tikvice stavi još i naribani sir te u pećnici zapeci na 180 stupnjeva tridesetak minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 300 g repova kozica
  • 2 mlada luka
  • 100 g sira grabancijaša ili fete
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 slana inćuna
  • 30 ml prošeka
  • 2 tikvice
  • provansalske trave
  • 5-6 malih rajčica
2/4