Nedavno je počela sezona omiljenog nam povrća, tikvica, koje su jedno od najsvestranijih tipova povrća jer se odlično mogu uklopiti u razna jela, kruhove, kolače, a mogu zamijeniti i neke druge drage nam sastojke jela. Kako nam se ljeto bliži, mi bismo trebali pripaziti i na svoju liniju pa je pametno iz prehrane izbaciti većinu ugljikohidrata, šećera i nezdravih masti.
Osim što su tjestenine, kolači i peciva kalorični, ujedno su i nezdravi, a mnogima teško sjedaju na želudac zbog glutena. Iako jela s tjesteninama volimo, volimo i lagani osjećaj nakon jela u želucu pa smo pronašle odlična tri recepta s tikvicama koje sjajno mogu poslužiti kao alternativa ugljikohidratima, a da pri tome ne oduzmu od ukusnog okusa.
Lasagne od tikvica, punjene tikvice ili pak tjestenina od tikvica - odaberi svoj omiljeni recept i pripremi ga obitelji za ručak. Finalni rezultat bit će zdravo jelo bogatog okusa, a s manje kalorija no što bi to bilo da si spremila klasičan recept.