Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Tjestenina je mnogima omiljena hrana, no razne pašte, kruhovi i peciva mogu teško pasti na želudac, a uz to su i kalorični. Srećom, možeš ih zamijeniti mnogo zdravijom povrtnom alternativom - tikvicama

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

Nedavno je počela sezona omiljenog nam povrća, tikvica, koje su jedno od najsvestranijih tipova povrća jer se odlično mogu uklopiti u razna jela, kruhove, kolače, a mogu zamijeniti i neke druge drage nam sastojke jela. Kako nam se ljeto bliži, mi bismo trebali pripaziti i na svoju liniju pa je pametno iz prehrane izbaciti većinu ugljikohidrata, šećera i nezdravih masti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zdravi i ukusni: Jesi li ikada probala keksiće od tikvica?

Osim što su tjestenine, kolači i peciva kalorični, ujedno su i nezdravi, a mnogima teško sjedaju na želudac zbog glutena. Iako jela s tjesteninama volimo, volimo i lagani osjećaj nakon jela u želucu pa smo pronašle odlična tri recepta s tikvicama koje sjajno mogu poslužiti kao alternativa ugljikohidratima, a da pri tome ne oduzmu od ukusnog okusa. 

Lasagne od tikvica, punjene tikvice ili pak tjestenina od tikvica - odaberi svoj omiljeni recept i pripremi ga obitelji za ručak. Finalni rezultat bit će zdravo jelo bogatog okusa, a s manje kalorija no što bi to bilo da si spremila klasičan recept. 

1/4