Špageti napolitana
Posljednje, no ne i manje ukusno jelo koje smo izabrale je pasta napoletana. Ukusan recept koji dolazi s juga Italije i nosi naziv po najvećem gradu u tom dijelu ove mediteranske zemlje, Napulju. Gotovo je za 15 minuta, a zadovoljit će sve tvoje gastro prohtjeve.
Sastojci za dvije osobe:
- jedan luk
- dva režnja češnjaka
- šaka svježeg bosiljka
- pelati, 200 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
- špageti
- parmezan
Postupak:
Tjesteninu skuhaj u većoj količini posoljene vode. U duboljoj tavi na maslinovom ulju pirjaj sitno narezani luk pa kad postane staklast dodaj mu na listiće narezan češnjak, a potom pelate, sol, papar i po želji šećer koji će ublažiti kiselost rajčice. Pusti da se umak krčka na laganoj vatri 15-ak minuta, a kada je gotov umiješaj u njega tjesteninu i listove bosiljka koje po želji možeš grubo nakidati ili ostaviti cijele. Na kraju popsi parmezanom i posluži.