Jednostavno, brzo i ukusno

Talijanski klasici: Tri recepta za tjesteninu s rajčicom kao stvorena za ljeto

Za ljubiteljice tjestenine i najpopularnije ljetne namirnice - rajčice, izdvojile smo tri tradicionalna talijanska recepta s kojima ne možeš pogriješiti

pexels-rachel-claire-5864362.jpg
Foto: Pexels

Špageti napolitana

Posljednje, no ne i manje ukusno jelo koje smo izabrale je pasta napoletana. Ukusan recept koji dolazi s juga Italije i nosi naziv po najvećem gradu u tom dijelu ove mediteranske zemlje, Napulju. Gotovo je za 15 minuta, a zadovoljit će sve tvoje gastro prohtjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dvije osobe:

  • jedan luk
  • dva režnja češnjaka
  • šaka svježeg bosiljka
  • pelati, 200 ml
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • špageti
  • parmezan

Postupak:

Tjesteninu skuhaj u većoj količini posoljene vode. U duboljoj tavi na maslinovom ulju pirjaj sitno narezani luk pa kad postane staklast dodaj mu na listiće narezan češnjak, a potom pelate, sol, papar i po želji šećer koji će ublažiti kiselost rajčice. Pusti da se umak krčka na laganoj vatri 15-ak minuta, a kada je gotov umiješaj u njega tjesteninu i listove bosiljka koje po želji možeš grubo nakidati ili ostaviti cijele. Na kraju popsi parmezanom i posluži.

4/4