Pasta la vista, baby

Talijani na aparatima: Najčešće greške u kuhanju tjestenine

Misliš da ne može biti jednostavnije, treba samo baciti šaku ili dvije tjestenine u slanu, proključalu vodu. Kako je uopće moguće da išta pođe po zlu? Itekako je moguće, a ove pogreške radimo gotovo svi (izuzev Talijana, naravno)

profimedia-0297243169.jpg
Foto: Profimedia.hr

Slano kao more

Vrlo česta pogreška koji ljudi rade je da, iz samo njima poznatog razloga, ne posole vodu, a ovo je nevjerojatno važno. Ako preskočiš ovaj korak dobit ćeš bljutavu, bezukusnu pastu koja je tanka i gumena. Dodaj žlicu soli čim je voda počela kipjeti. Vidjet ćeš, razlika u okusu je ogromna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski kuhari ne vjeruj u prstohvat soli - njihov je naputak da voda bude slana gotovo kao morska. Osim toga, neka ti nikad ne padne napamet u vodu za kuhanje ubaciti ulje - svakom pravom Talijanu ovo bi se slomilo srce. Ulju nije mjesto u vodi jer će smanjiti sposobnost tjestenine da kasnije apsorbira umak - kako se pašta ne bi međusobno slijepila preporučuje se jednostavno miješanje.

3/6