Tzatziki - grčki umak od krastavaca
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 3 krastavca, izrezana na komade veličine jednog centimetara
- sol
- 1 šalica običnog grčkog jogurta
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice svježeg limunovog soka
- 1 češanj češnjaka, lagano zgnječen
- 1/4 šalice sjeckane metvice
- U zdjelu stavi krastavce s malo soli, zatim nekoliko puta čvrsto stisni rukama kako bi se oslobodio višak vode. Ocijedi.
- U zdjeli srednje veličine pomiješaj krastavce, jogurt, ulje, limunov sok i češnjak te dodaj sol. Ostavi na sobnoj temperaturi 15-20 minuta. Izbaci češnjak. Metvicu dodaj neposredno prije posluživanja.
- Tzatziki bez metvice može se napraviti i stajati tri dana. Pokrij i čuvaj u hladnjaku.