Super zdrava pizza
- po 100 g bijelog i integralnog brašna
- 1 žličica suhog kvasca
- 125 ml tople vode
- 100 ml umaka od rajčice
- šaka cherry rajčica, prepolovljena
- 1 velika tikvica, tanko narezana
- 25 g mozzarelle, narezane na komadiće
- 8 zelenih maslina, grubo nasjeckanih
- 1 češanj češnjaka, sitno narezanog
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- Brašno i kvasac pomiješaj s prstohvatom soli. U zdjelu ulij vodu i zamijesi mekano tijesto, koje ćeš kasnije mijesiti na lagano pobrašnjenoj površini, oblikovati ga kao krug i staviti na nauljeni lim za pečenje.
- Na tijesto stavi umak od rajčice, a po njemu rasporedi cherry rajčice, tikvice i mozzarellu. Pomiješaj masline i češnjak, pa pospi po vrhu. Ravnomjerno prelij uljem. Ostavi tijesto da se diže 20 min. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Peci pizzu 10-12 minuta dok ne postane hrskava i zlatna po rubovima. Pospi peršinom za posluživanje.