Pizza sa salamom
- 300 g brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 200 ml vode
- 1 žlica ulja
- 100 ml umaka od rajčice
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice soli
- prstohvat papra
- 200 g salame narezane na šnite
- 100 g mozzarella sira
- 3 žlice ribanog parmezana
- U velikoj posudi pomiješaj brašno, sol i šećer. Pomiješaj vodu i ulje i dodaj u smjesu brašna. Dobro promijesi dok ne dobiješ tijesto, koje ćeš zatim staviti na pobrašnjenu površinu, mijesiti 2 minute i staviti na lim za pečenje. Ostavi da se tijesto diže 20 minuta, a zatim ga oblikuj u krug.
- Pomiješaj umak od rajčice, češnjak, sol i papar pa rasporedi preko kore. Zatim stavi mozzarellu i salamu te pospi ribanim parmezanom. Peci na 220 stupnjeva dok pizza ne poprimi svijetlosmeđu boju.