Dan pizze

Svjetski je dan pizze - obilježi ga uz 3 jednostavna recepta

Međunarodni dan pizze obilježava se 9. veljače, a povodom toga, pronašle smo tri jednostavna recepta za pizze koje će oduševiti baš svakoga

pizza.jpg
Foto: Unsplash

Pizza Margherita

  • 300 g brašna
  • 1 žličica instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 200 ml tople vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100 ml umaka od rajčice
  • šaka svježeg bosiljka
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 125 g mozzarelle, narezane na ploške
  • šaka ribanog parmezana
  • šaka cherry rajčica, prepolovljenih
Image
Foto: Unsplash
  1. U zdjelu stavi brašno, zatim umiješaj kvasac i sol. Napravi udubljenje, ulij 200 ml tople vode i maslinovog ulja i miješaj drvenom kuhačom dok ne dobiješ mekano, mokro tijesto. Tijesto zatim stavi na lagano pobrašnjenu površinu i mijesi 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrij kuhinjskom krpom i ostavi sa strane.
  2. Napravi umak - pomiješaj umak od rajčice, bosiljak i češnjak, a zatim začini po želji. Ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi dok nastavljate s oblikovanjem tijesta.
  3. Tijesto podijeli na dvije loptice. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljaj tijesto u velike krugove. Tijesto mora biti jako tanko jer će se dići u pećnici. Tijesto stavi na dva pobrašnjena lima za pečenje.
  4. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Stražnjom stranom žlice nanesi umak preko tijesta. Pospi sirom i rajčicama, pokapaj maslinovim uljem i začini. Peci 8-10 min dok tijesto ne postane hrskavo.
2/4