Pizza Margherita
- 300 g brašna
- 1 žličica instant kvasca
- 1 žličica soli
- 200 ml tople vode
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100 ml umaka od rajčice
- šaka svježeg bosiljka
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 125 g mozzarelle, narezane na ploške
- šaka ribanog parmezana
- šaka cherry rajčica, prepolovljenih
- U zdjelu stavi brašno, zatim umiješaj kvasac i sol. Napravi udubljenje, ulij 200 ml tople vode i maslinovog ulja i miješaj drvenom kuhačom dok ne dobiješ mekano, mokro tijesto. Tijesto zatim stavi na lagano pobrašnjenu površinu i mijesi 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrij kuhinjskom krpom i ostavi sa strane.
- Napravi umak - pomiješaj umak od rajčice, bosiljak i češnjak, a zatim začini po želji. Ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi dok nastavljate s oblikovanjem tijesta.
- Tijesto podijeli na dvije loptice. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljaj tijesto u velike krugove. Tijesto mora biti jako tanko jer će se dići u pećnici. Tijesto stavi na dva pobrašnjena lima za pečenje.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Stražnjom stranom žlice nanesi umak preko tijesta. Pospi sirom i rajčicama, pokapaj maslinovim uljem i začini. Peci 8-10 min dok tijesto ne postane hrskavo.