Svečani ručak za proslave i druženja

Bliže se blagdani, a s njima i prilike za druženja uz ukusnu hranu

Svečani ručak za proslave i druženja

Trogirski rafioli

Sastojci: Tijesto:
50 dag glatkog brašna
2 vrećice vanilin šećera
5 dag šećera
6 jaja
10 dag masti
25 ml ruma
50 ml mlijeka
50 ml ulja
malo soli
1 dl vode

Nadjev:
50 dag badema
10 dag masti
korica 1 naranče i 1 limuna
2 vrećice vanilin šećera
25 dag kristal šećera
ekstrakt maraskina
ekstrakt ruže
sok od 1 naranče i pola limuna
6 bjelanjaka

Priprema:
U zdjelu staviti brašno, sol, šećer, vanilin šećer, 6 žumanjaka, rum,ulje i mlijeko te sve izmiješati. Dodati otopljenu i ohlađenu mast i vodu, te sve dobro izmješati rukom (tijesto ne smije biti tvrdo). Ostaviti da malo odstoji. Od ukupne količine badema, jednu polovicu prepržiti, a drugu preliti vrelom vodom i oguliti koricu. Sve bademe samljeti, te u istu zdjelu dodati kristal šećer, naribanu koricu naranče i limuna, vanilin šećer, otopljenu mast, sok naranče i limuna (u ovaj sok dodati, po želji, malo ekstrakta maraskina i ekstrakta ruže). Sve zajedno dobro izmiješati i na kraju dodati 6 blago tučenih bjelanjaka. Tvrdu površinu posuti brašnom i razvaljati tijesto što tanje. Napraviti krugove promjera 10 cm. Na sredinu svakog kruga staviti nadjev, preklopiti na pola i rubove pritisnuti vilicom. Peći na 100 – 150 °C oko 20 minuta. Kad se kolači ohlade, premazati vodom pomoću kista te uvaljati u šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6