Sushi, tiramisu, losos... Jela koja su nekad bila sirotinjska, a danas se mogu naći u luksuznim restoranima

Pronašle smo hranu koja nekad, ne samo da je bila jako jeftina, nego uopće nije bila popularna

Sushi, tiramisu, losos... Jela koja su nekad bila sirotinjska, a danas se mogu naći u luksuznim restoranima

Tiramisu

Kombinacija jaja, mascarpone sira, piškota i kave ima čaroban učinak na ljubitelje tiramisua iz cijelog svijeta. Mnoge talijanske regije nadmeću se za pravo da sebe nazivaju domovinom recepta za ovaj poznati desert. Ali, ono najvjerojatnije je da je tiramisu stvoren je u Trevisu 1970. godine jer već tada je umućeni žumanjak sa šećerom služio kao energetski napitak za radnike ovog grada u regiji Veneto. 

Poznati talijanski kuhari puno kasnije okus su učinili sofisticiranijim s nježnim kremastim mascarpone sirom, piškotima i kavom. Iako originalni recept ne sadrži bjelanjak i alkoholna pića, neki kuhari eksperimentirali su sa sastojcima kako bi poboljšali okus ovog deserta.

Tek 2017. godini tiramisu je službeno uvršten na popis tradicionalne hrane od strane Ministarstva poljoprivrede, hrane i šumarstva u Italiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Unsplash)

5/8