Šurlice - autohtoni krčki specijalitet

Ukusna tjestenina odlično se nadopunjuje s gotovo svim umacima

Šurlice - autohtoni krčki specijalitet

Gulaš od govedine sa šurlicama

Sastojci:
1 kg goveđeg mesa
2 žlice brašna
2 veće mrkve
1 glavica crvenog luka
1 glavica bijelog luka
rajčica u konzervi
mala žličica paprike crvene (blage) mljevene
malo mljevenoga crnog papra
1 žlica vegete
sol
ulje
peršinov list

Priprema:
Na ulju propržiti sjeckani luk, dodati mrkvu, sjeckanu ili mljevenu. Dodati meso isječeno na kocke te dinstati dok ne upije sav sok. Dodati brašno, miješati 1 – 2 minute. Zatim dodati sjeckani bijeli luk, mljevenu papriku, za začin list lovora te rajčicu. Uliti vruću vodu, posoliti i povremeno promiješati. Kuhati dok meso ne omekša. Na kraju po potrebi gulaš začiniti, dodati sjeckani peršinov list. Poslužite s krčkim šurlicama pripremljenim po receptu koji je već naveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/4