Šurlice - autohtoni krčki specijalitet

Ukusna tjestenina odlično se nadopunjuje s gotovo svim umacima

Šurlice - autohtoni krčki specijalitet

Šurlice s gulašom od janjetine

Sastojci:
1.5 kg šurlica  
2 kg janjetine
3 glavice luka
2 svježe rajčice
0,2 l ulja
6 češnja česnjaka
0,2 l vina
peršin
sol, papar
ribani parmezan

Priprema:
Na luku dinstajte narezano janjeće meso, dodajte češnjak, rajčice, peršin, te začine. Potrebno je malo više vremena dok se ne napravi fini umak koji podlijevamo po potrebi, dodajući vino i vodu. Pustimo neka se gulaš kuha na laganoj vatri, a za to vrijeme skuhamo šurlice i to u što više vode. Kad je sve gotovo, poslužite uz čašu crnog vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4