Super trikovi za najfiniji tiramisu

Talijanski klasik kojeg obožavamo

Super trikovi za najfiniji tiramisu

Recept za tiramisu

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa


400 g piškota
500 g mascarponea
4 jaja
100 g šećera
500 ml kave

Za ukrašavanje:

gorki kakao


Priprema:

Najprije odvoji žumanjke od bjelanjaka. Izmiksaj žumanjke sa šećerom kako bi smjesa postala pjenasta. Potom umiješa mascarpone sir i miksaj dok smjesa ne postane kremasta. U posebnoj posudi izmiksaj snijeg od bjelanjaka i pažljivo ga dodaj u kremu od mascarponea. Lagano promiješaj špatulom i nakratko ostavi u hladnjaku da se ohladi. Dok se krema hladi, skuhaj gorku kavu u koju ćeš namakati piškote. Tiramisu možeš slagati na tacnu ili pak u pleh za pečenje. Najprije složi prvi red piškota namočenih u kavu, premaži slojem kreme i potom stavi još jedan sloj piškota te zavrpni sloj kreme. Posipak gorkim kakaom i ostavi tiramisu u hladnjaku da se dobro ohladi.

3/3