Trikovi
Priprema nije teška niti komplicirana, a za vrhunski je tiramisu potrebno pogoditi pravi omjer između slatkog i gorkog. Važno je koristiti kvalitetne sastojke pa tako uvijek odaberi gorki kakao u prahu umjesto instant napitaka koji obiluju šećerom. Isto vrijedi i za kavu u kojoj ćeš umakati piškote - neka to bude prava turska kava.
Kod namakanja piškota također treba pripaziti na 'tajming' - budeš li ih ostavila predugo u kavi, biti će premekani. Gastro stručnjaci tvrde da je piškote potrebno držati u kavi toliko dugo dok ne poprime svijetlu boju kave.
Kod klasičnog tiramisua krema se pravi od jaja i mascarpone sira. Krema se treba dobro pomiješati i to na način da se najprije izmiješa mascarpone sa žumanjcima, a na kraju se dodaju i bjelanjci. Dobivena krema mora biti kremasta i gusta. Završni sloj kreme se posipa gorkim kakaom, a nakon što je tiramisu gotov najbolje ga je ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi se dobro ohladio.