Bogat kruškama i savršeno sladak - ovaj super sočan kolač kao stvoren je za početak jeseni
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Kruške oguli i nareži na ploške.
S električnim mikserom u zdjeli umuti šećer i omekšali maslac dok se dobro ne sjedine, oko 1 minute. Dodajte ekstrakt vanilije, jaja i ako imaš nešpricani limun - malo naribane korice limuna. Miješaj na velikoj brzini 1-2 minute dok se sve dobro ne sjedini.
Dodaj prašak za pecivo, prosijano brašno i prstohvat soli. Ponovno miješaj oko 1 minute. Postepeno dodaj mlijeko i ulje miješajući pri maloj brzini. Miješaj još minutu ili dvije na niskoj brzini.
Dno kalupa obloži papirom za pečenje ili namasti, a zatim izlij pripremljenu smjesu. Idealno bi bilo da je kalup veličine oko 26 cm. Nakon što si stavila smjesu u kalup, rasporedi sloj narezanih kruški da pokrije cijelu smjesu. Po vrhu krušaka pospi malo cimeta i smeđeg šećera po želji.
Peci 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, a zatim prekrij kalup aluminijskom folijom i peci još 10-15 minuta, ovisno o pećnici.
Izvadi kolač iz pećnice i prekrij kuhinjskom krpom da se ohladi. Može proći i do 1 sat da se potpuno ohladi. Neposredno prije posluživanja posipajte malo šećera u prahu ili posluži s kuglicom sladoleda od vanilije.