Okusom jako sliče kupovnima, a još su prhkiji i kremastiji te su savršena poslastica za sve prigode
Sastojci
Priprema
Za pripremu prhkog tijesta u jednoj zdjeli pomiješaj 2 jaja, 120 grama maslaca, pola žličice ekstrakta vanilije, brašno, sodu bikarbonu, šećer, sol i kakao. Sve dobro izmiksaj mikserom.
Upali pećnicu na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Tepsiju ili lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
Od smjese za kekse oblikuj male kuglice pa ih stavljaj na lim za pečenje. Svaku kuglicu dobro utisni rukom kako bi površina keksa bila što ravnija. Između svakog keksa ostavi malo razmaka.
Peci kekse oko 8 minuta. Nakon što su pečeni, ostavi ih da se ohlade i za to vrijeme pripremi kremu.
Za kremu u zdjeli pomiješaj 80 grama maslaca, kremasti sir, šećer u prahu i 1 žličicu ekstrakta od vanilije. Sve sastojke izmiksaj mikserom.
Nanesi kremu na pečene kekse uz pomoć plastične vrećice s odrezanim krajem. Možeš koristiti i slastičarsku vrećice za ukrašavanje. Nakon što si nanijela kremu, prekrij drugim keksom i lagano pritisni kako bi se zalijepio. Čuvaj ih u hladnjaku!