Što je zima bez cimeta? Recepti za ukusne deserte s omiljenim začinom

Ako nemaš ideju koji desert napraviti, mi imamo. Pronašle smo pet ukusnih recepata s cimetom, od rolica do keksića

Što je zima bez cimeta? Recepti za ukusne deserte s omiljenim začinom

Rolice s cimetom

Sastojci za punjenje:Sastojci za nadjev:

Postupak:

1. Umuti brašno, šećer, sol i kvasac u velikoj zdjeli i ostavi sa strane. Pomiješaj mlijeko, vodu i maslac zajedno u posudi. Stavi u mikrovalnu ili na štednjak i ugrij dok se maslac ne otopi i smjesa ne zagrije na dodir. Ulij u zdjelu koju si ostavila sa strane, dodaj jaje i miješaj dok ne dobiješ mekano tijesto. Na blago pobrašnjenoj površini rukama mijesi tijesto tri minute. Stavi u posudu koju si prethodno podmazala malom količinom maslaca, pokrij i ostavi da stoji desetak minuta.

2. Nakon 10 minuta razvaljaj tijesto u pravokutnik, a odozgo namaži omekšanim maslacem. Pomiješaj cimet i šećer i sve to pospi po tijestu, koje ćeš zatim čvrsto smotati. Izreži na 10-12 ujednačenih kolutova i složi u lagano podmazanu okruglu posudu za torte ili posudu za pite.

3. Rolice čvrsto pokrij aluminijskom ili plastičnom folijom i ostavi da se dižu u toplom okruženju 60-90 minuta.

4. Nakon što rolice narastu, zagrij pećnicu na 190°C i peci 25-28 minuta dok tijesto lagano ne porumeni. Ako primijetiš da vrhovi prebrzo postanu smeđi, rolice lagano pokrij aluminijskom folijom i nastavi peći.

5. Umuti šećer u prahu, ekstrakt vanilije te kavu ili mlijeko. Prelij ili rasporedi po toplim rolicama, a ostatak rolica čvrsto pokrij i čuvaj do 3 dana na sobnoj temperaturi ili do 5 dana u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za rolice:

  • 345 g brašna
  • 50 g šećera
  • pola čajne žličice soli
  • 2 i 1/4 čajne žličice kvasca
  • 120 ml mlijeka
  • 60 ml vode
  • 3 žlice maslaca
  • jedno veliko jaje
  • 45 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
  • jedna žlica mljevenog cimeta
  • 50 g šećera
  • 120 g šećera u prahu
  • pola čajne žličice ekstrakta od vanilije
  • 30-45 ml kuhane kave ili mlijeka
2/6