Zvjezdice s cimetom i bijelom čokoladom
Postupak
1. Pomiješaj brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli. Lješnjake, dvije žlice cimeta i klinčiće samelji u mlincu ili blenderu te ih dodaj brašnu. Brašnu dodaj i maslac omekšan na sobnoj temperaturi te jedno jaje i sve dobro izmiješaj.
2. Na radnoj površini koju si posipala brašnom umijesi tijesto i formiraj ga u kuglu. Kuglu tijesta omotaj u prozirnu foliju i ostavi u hladnjaku jedan sat.
3. Tijesto razvaljaj na debljinu 0,5 cm te izreži zvjezdice. Kekse stavi u posudu za pečenje koju si prethodno obložila papirom za pečenje i peci ih u pećnici zagrijanoj na 180°C stupnjeva. Kekse peci desetak minuta.
4. Čokoladu nareži na manje komade, pomiješaj je sa slatkim vrhnjem pa je otopi nad parom. Svaku zvjezdicu premaži otopljenom čokoladom i ostavi na rešetki da se ohladi.
Sastojci:
- 220 g glatkog brašna
- 75 g šećera
- 125 g maslac
- vrećica vanilin šećera
- žličica praška za pecivo
- jedno jaje
- prstohvat soli
- 70 g mljevenih lješnjaka
- 2 žličice cimeta
- 2 klinčića
- 200 g bijele čokolade
- 2 žlice slatkog vrhnja