Glazirana slatka štruca od mandarina
Sastojci:
za kolač:
1 i 1/2 šalice sveobuhvatnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1 šalica jogurta
1 šalica šećera, podijeljeno
3 jaja, ekstra velika
2 žličice naribane korice mandarine
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 šalice otopljenog kokosovog ulja
1/3 šalice svježe iscijeđenog soka od mandarina
za glazuru:
1 šalica šećera u prahu
2 žlice svježe iscijeđenog soka od mandarine
Priprema:
Prethodno zagrijte pećnicu na 175 ºC i pripremite lim za pečenje kruha (silikonski lili obični obložite papirom za pečenje).
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pomiješajte jogurt, ¾ šalice šećera, jaja, koricu mandarine i ekstrakt vanilije. Umiješajte mokre sastojke u suhe, a zatim umiješajte i kokosovo ulje te sve dobro izmiješajte (izmiksajte).
Ulijte smjesu u lim i pecite 50-55 minuta (isprobajte čačkalicom - mora iz kolača izaći čista. Ugasite pećnicu i ostavite ondje kolač još 10 minuta.
U posudi na srednjoj toplini umiješajte sok od mandarina i 1/4 šalice šećera, kuhajte dok se šećer ne otopi, otprilike minutu. Zatim sok prelijte preko toplog kolača. U potpunosti ohladite kolač.
Pomiješajte šećer u prahu i sok mandarina, prelijte preko štruce, narežite i poslužite.