Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Najbolje je jesti ih direktno svježe, a možete ih iskoristiti i za pripremu raznih deserata, slastica, umaka i džemova za zimnicu

Sočne maline idealne su za pripremu raznih slastica, džemova i slatkih umaka

Jedna od namirnica koja nam je dostupna tijekom ljeta su i sočne maline koje se mogu iskoristiti za pripremu raznih slastica, kolača i džemova. Naime, osim što su izuzetno ukusne, maline su i ljekovite te jako dobre za ljudsko zdravlje.

Riječ je o izuzetno nježnom, ali otpornom voću zbog čega grmovi s malinama često rastu na nepristupačnim i divljim krajevima. No maline možete posaditi i u vlastitom vrtu ili pak ih nabaviti na tržnici od lokalnih proizvođača.

Liječnici maline preporučuju onima koji imaju problema sa srcem ili pak pate od nekih neuroloških bolesti. Istraživanja su pokazala da maline sprečavaju nervozu, kao i da pomažu kod uspostavljanja hormonalne ravnoteže. Povoljno djeluju na probavu, potpomažu uravnotežiti razinu šećera u krvi, a sadrže i mnoge vitamine i anitoksidanse.

Osim toga, obiluju vlaknima i sadrže jako malo kalorija zbog čega su idealne kao međuobrok za sve one koji imaju problema s viškom kilograma. Također pročišćavaju krvne žile i odlične su za bolji izgled kože i kose.

Od listova maline može se pripremiti i čaj koji je osobito povoljan za žene jer pomaže kod brojnih ženskih tegoba.  

Sezona malina počinje u lipnju, a grm maline može roditi plodovima jednom ili više puta u godini.

Najbolje je jesti ih direktno svježe, a možete ih iskoristiti i za pripremu raznih deserata, slastica, umaka i džemova za zimnicu. Osim toga, mogu se sušiti ili pak zamrznuti. Svježe ubrane maline treba čuvati u hladnjaku te ih upotrijebiti u roku od dva do tri dana.

S malinama postoje mnogi ukusni recepti, a mi vam svoje favorite otkrivamo u nastavku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Foto: Unsplash


1/6