Smokva je slatka vladarica kasnog ljeta, a evo zašto je dobra za tvoje zdravlje i seksualni život

Sočne, ukusne i pune vitamina i minerala - to su mediteranske smokve koje su sad na vrhuncu svoje sezone. Uz naše recepte ih uključi u svoju prehranu već danas

Smokva je slatka vladarica kasnog ljeta, a evo zašto je dobra za tvoje zdravlje i seksualni život

Crostata s pršutom, gorgonzolom i smokvama

Priprema:

U blender dodaj brašno, maslac, šećer, malo soli i sve izmiksaj dok se od smjese ne dobiju mrvice, a zatim dodaj jaja i vodu te sve ponovno dobro promiješaj dok se svi sastojci lijepo ne povežu. Tijesto istresi na pobrašnjenu radnu površinu i malo zamijesi, a zatim ga zamotaj u vrećicu i stavi u frižider da malo odstoji. Za to vrijeme zagrij pećnicu na 190 stupnjeva, te tijesto kad se ohladilo razdijeli na dva dijela i svaki razvaljaj na krug promjera 24 cm. Stavi tijesto na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Na tijesto zatim poslaži razmrvljenu gorgonzolu (oko 3 cm ruba tijesta ostavi prazno), nareži smokve, popapri i prelij s malo meda. Rubove tijesta presavij prema gore i peci oko 20-25 minuta. Na pečenu crostatu poslaži pršut i sve skupa toplo posluži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 250g brašna
  • 125g hladnog maslaca
  • 1 žlićica šećera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 40ml hladne vode
  • smokve
  • 200g gorgonzole
  • 150g pršuta
  • 2-3 žlice meda
  • malo začina
4/4