Čokoladne kuglice sa suhim smokvama i rogačem
Priprema:
Slatko vrhnje i žličicu naribane narančine korice zagrij do vrenja. Makni s vatre, poklopi i ostavi 5 min da korica pusti aromu. U međuvremenu, čokoladu natrgaj ili nasjeckaj na što manje komadiće kako bi se kasnije lakše otopila. Slatko vrhnje ponovo ugrij do točke vrenja i prelij preko nasjeckane čokolade. Miješaj dok se potpuno ne otopi. Dodaj ranije omekšani maslac i med, 2 do 3 žlice mljevenog rogača i promiješaj da se sastojci sjedine. Dodaj i ranije na sitno nasjeckane suhe smokve i bademe i opet sjedini sve sastojke. Prekrij prozirnom folijom te stavi u hladnjak da se smjesa hladi 2 do 3 sata.Kad se smjesa ohladi dovoljno da možeš formirati kuglice, vadi žličicom malo po malo smjese, oblikuj kuglice promjera 2 cm i uvaljaj svaku u mljeveni rogač. Kuglice pohrani u kutiju s poklopcem i stavi natrag u hladnjak.
Sastojci:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica naribane narančine korice
- 200 g čokolade za kuhanje
- 15 g maslaca
- 1 žlica meda
- 2-3 žlice mljevenog rogača
- 120 g suhih smokvi
- 30 g badema
- 25 g mljevenog rogača