Kuha umjesto tebe

Jesi li isprobala slow cooker? Ako nisi, imamo tri recepta za početak

U njemu možeš napraviti gulaš koji bi inače satima dinstala na "radost" cijelog susjedstva, sarmu, različita variva, mahunarke, ali i pečeno pile ili temeljce

profimedia-0295304797.jpg
Foto: Profimedia.hr

Pileća prsa u umaku od rajčice i začinskog bilja

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml pelata
  • 3 velike žlice pasirane rajčice
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlicu gustina
  • 1 žličicu soli
  • prstohvat sušenog bosiljka
  • papar
  • 4 komada otkoštenih pilećih prsa

Postupak

U slow cooker stavi pelate, pasiranu rajčicu, pomiješaj vrhnje za kuhanje i škrobno brašno, odnosno gustin pa dodaj začine i sjedini s rajčicom. U umak položi pileća prsa. Zatvori slow cooker i kuhaj na niskoj temperaturi četiri sata. Kada piletinu u umaku izvadiš na tanjur, pospi je svježim bosiljkom i serviraj s tjesteninom ili rižom.

Image
Foto: Pexels
2/4