Čokoladni kolač s kestenima
Priprema:
1.
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i stavi peći kestene koje si prethodno zarezala s nožem. Peci 20-30 minuta.
2. Oguli kestene i stavi ih ohuljene u dublju tavvu te dodaj vode.
3. Kuhaj i miješaj na jakoj vatri sve dok kesteni ne omekšaju, oko 15 minuta.
4. Stavi sve u blender i bledndaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
Sastojci:
- 225 g tamne čokolade
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 125 g maslaca
- 435 g pirea od kestena
- 2 žlice ruma
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- pola šalice šećer
- šećer u prahu po želji
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i namasti kalup za kolač.
2. Ugrubo usitni čokoladu i otopi je u mikrovalnoj ili na pari i stavi sa strane.
3. Odvoji žumanjke od bjelanjaka i dobro izmiješaj bjelanjke. Dodaj prstohvat soli.
4. U drugoj zdjeli pomiješaj maslac zajedno s pireom od kestena i šećerom.
5. Polako dodavaj žumanke, rum, ekstrakt od vanilije i čokoladu.
6. U smjesu s kestenom polako dodavaj bjelanjke i na kraju sve zajedno prelij u kalup i peci 40-50 minuta.
Za kesten pire:
- kesteni (oko 900 g)
- 3 šalice vode (oko 720 ml)