Sezona kestena: Juha, rižoto i kolač s najfinijom jesenskom poslasticom

Pronašle smo tri slasna recepta s kestenima u kojima možeš uživati ove jeseni

Sezona kestena: Juha, rižoto i kolač s najfinijom jesenskom poslasticom

Čokoladni kolač s kestenima


Priprema:

1.
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i stavi peći kestene koje si prethodno zarezala s nožem. Peci 20-30 minuta.

2. Oguli kestene i stavi ih ohuljene u dublju tavvu te dodaj vode.

3. Kuhaj i miješaj na jakoj vatri sve dok kesteni ne omekšaju, oko 15 minuta. 

4. Stavi sve u blender i bledndaj dok ne dobiješ glatku smjesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 225 g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 125 g maslaca
  • 435 g pirea od kestena
  • 2 žlice ruma
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • pola šalice šećer
  • šećer u prahu po želji

Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i namasti kalup za kolač.

2. Ugrubo usitni čokoladu i otopi je u mikrovalnoj ili na pari i stavi sa strane. 

3. Odvoji žumanjke od bjelanjaka i dobro izmiješaj bjelanjke. Dodaj prstohvat soli.

4. U drugoj zdjeli pomiješaj maslac zajedno s pireom od kestena i šećerom.

5. Polako dodavaj žumanke, rum, ekstrakt od vanilije i čokoladu.

6. U smjesu s kestenom polako dodavaj bjelanjke i na kraju sve zajedno prelij u kalup i peci 40-50 minuta. 

Za kesten pire:

  • kesteni (oko 900 g)
  • 3 šalice vode (oko 720 ml)
4/4