Sezona kestena: Juha, rižoto i kolač s najfinijom jesenskom poslasticom

Pronašle smo tri slasna recepta s kestenima u kojima možeš uživati ove jeseni

Sezona kestena: Juha, rižoto i kolač s najfinijom jesenskom poslasticom

Juha od kestena i cvjetače


Priprema:

1. Prepolovi ksetne, smjesti ih u lonac, prekrij s vodom i pusti da voda zavrije. Polako kuhaj 15-20 minuta dok se ljuskica kestena ne počinje odvajati. Procijedi kestene i dok su još topli, makni im ljuskicu i ostavi oguljene kestene sa strane.

2. Zagrij ulje u loncu ili dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj narezani porluk i usitnjeni češnjak, miješaj čest 4-5 minuta dok poriluk ne omeka. Dodaj cvjetove cvjetače i kuhaj , miješaući oko 3 minute. Dodaj vodu, prekrij poklopcem i pusti neka zavrije. Smanji vatru, poklopac lagano odmakni na pola i pusti da se kuha oko 20 minuta ili dok cvjetača u potpunosti ne omekša.

3. Ugrubo nasjeckaj 1/2 šalice kestena. Ostatak kestena dodaj u lonac juhe i sve zajedno kuhaj oko 2 minute. Sa štapnim mikserom izblendaj juhu dok ne postane glatka smejsa. Dodaj sol, papapr i začine po želji i na samom kraju dodaj preostale usitnjene kestene i malo grčkog jogurta ili vrhnja, a po želji dodaj i dvopek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 500 g kestena
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 poriluka
  • 3 režnja češnjaka
  • 500 g cvjetače (1 srednja cvjetača)
  • 6 šalica vode
  • grčki jogurt ili kiselo vrhnje
  • dvopek (po želji)
2/4