Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Ukusne i osvježavajuće

Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Tiramisu s jagodama

Sastojci (Broj osoba: 12)

2 žumanjka
50 g šećera u prahu
500 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
250 g jagoda
vrećica vanilin šećera
300 g keksa sa maslacem
šaka sjeckanih badema

Postupak pripreme

Žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuha na pari oko 10 minuta dok se ne zgusne. Kad se dobro ohladi dodati mascarpone sir i malo umutiti. Posebno umutiti slatko vrhnje te dodati prethodnoj smjesi i ponovo umutiti mikserom.
Kekse staviti u vrećicu, i izmrviti, a bademe isjeckati na sitne komadiće
Jagode narežite na ploške i posipajte ih vanilin šećerom.

Na dno čaše izlijte malo kreme, zatim na nju poredajte zašećerene jagode. Pospite ih keksima i bademima te ponovite još jedan red sira, jagoda i keksa. Na vrh stavite kremu od sira i ukrasite manjim komadima jagoda i bademima. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/11