Torta s jagodama koja se ne peče
Sastojci za podlogu:
200 g integralnih keksa
1 šalica mljevenih lješnjaka, oraha ili badema
100 g maslaca
Nadjev:
250 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
malo soka od limuna
400 g jagoda
Priprema:
Pomiješati mljevene kekse s mljevenim orašastim plodovima i s otopljenim maslacom te utisnuti u okrugli kalup. Ostaviti na hladnom da se stisne. Za nadjev miksati slatko vrhnje s šećerom, dodati kiselo vrhnje i sok od limuna. Ako je krema previše mekana, može se dodati želatina ili šlagfix. Jagode narezati na ploške pa poredati na podlogu od keksa. Premazati kremom i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Torta se može ukrasiti mentom, jagodama ili pak preljevom za torte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa