Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Ukusne i osvježavajuće

Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Torta s jagodama koja se ne peče

Sastojci za podlogu:

200 g integralnih keksa
1 šalica mljevenih lješnjaka, oraha ili badema
100 g maslaca

Nadjev:

250 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
malo soka od limuna
400 g jagoda


Priprema:

Pomiješati mljevene kekse s mljevenim orašastim plodovima i s otopljenim maslacom te utisnuti u okrugli kalup. Ostaviti na hladnom da se stisne. Za nadjev miksati slatko vrhnje s šećerom, dodati kiselo vrhnje i sok od limuna. Ako je krema previše mekana, može se dodati želatina ili šlagfix. Jagode narezati na ploške pa poredati na podlogu od keksa. Premazati kremom i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Torta se može ukrasiti mentom, jagodama ili pak preljevom za torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
11/11