U našem video serijalu koji radimo s gastro blogericom Ivanom Perić Rabhi ovaj put se bavimo fitometaboličkom prehranom. Nakon što smo naučili raditi fitometabolički kruh, ali i jednostavnu ali i ukusnu oradu iz škartoca, vrijeme je za super jednostavno, no doista ukusno jelo.
"Tikvice s rajčicom i mozzarellom. Ovo jelo se brzo sprema, lagano je, prepuno nutrijenata i bogato neodoljivim okusima, ali i bojama. Tikvice su sigurno jedna od najzahvalnijih ljetnih namirnica jer ih možemo pripremiti na sto načina, hranjive, izuzetno zdrave, a dostupne su tijekom čitave ljetne sezone. Iako se mogu kupiti tijekom cijele godine, tikvice su najsočnije u sezoni, ljeti. Ono što tikvice izdvaja kao idealnu namirnicu jeste niska kalorijska vrijednost, a uz to su i bogate vitaminima i neophodnim nutrijentima poput vlakana", objasnila nam je Ivana.
Definitvno ćemo već danas isprobati ovaj recept i pojest ukusnu, brzu, ali i zdravu večeru.
Tikvice s rajčicom i mozzarellom
Sastojci za jednu osobu:
1 mala okrugla tikvica
1 pakiranje Mozzarelle
1 rajčica srednje veličine
Maslinovo ulje
Sol, papar
Par listova svježe mente
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Operite tikvicu i rajčicu. Narežite ih na okrugle šnite, ali ne pretanko. Zatim narežite na iste šnite i mozzarellu. Poslažite prvo tikvice u lim za pečenje, zatim rajčicu stavite na tikvicu i na svaku kombinaciju dodajte sir. Zapecite 10 tak min.
Poprskajte maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom. Servirati obavezno uz listiće svježe mente.