Slatko-slana salata za doručak
Priprema:
1.
Sastojci:
- 2 manja batata (ili 1 veći), narezanih na male komade
- 4 šalice salate po izboru
- 1 žlica kokosovog ulja (ili drugog po izboru)
- 3 žlice limunovog soka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 šalica borovnica
- 1 srednji avokado
- 4 žlice humusa
- sol, papar, nasjeckani peršin
Zagrij veću tavu na srednje jakoj vatri. Kad je vruća, dodaj ulje, bata, sol i papar te promiješaj da provri. Rasporedi u jedan sloj kako bi osigurala ravnomjerno kuhanje i stavi poklopac na vrh da se pari.
2. Kuhaj 3-4 minute. Zatim okreni krumpir kako biste osigurala ravnomjerno kuhanje. Ako prebrzo posmeđi, smanji toplinu na srednje-nisku. Nastavi kuhati do zlatno smeđe boje s obje strane - otprilike 10-15 minuta.
3. U međuvremenu pripremi preljev dodavanjem limunovog soka, maslinovog ulja, soli i papra u malu staklenku ili zdjelu za miješanje i sjedini sve protresanjem ili žlicom.
4. Za posluživanje, podijeli salatu na tanjurima za posluživanje i na vrh dodaj pečeni batat, borovnice, avokado, hummuso i peršin. Posluži s preljevom sa strane.
- Ostatke možeš čuvati (odvojeno od preljeva) 2-3 dana, iako je najbolje kada su svježi.