Salate za doručak pravo su otkriće. Imamo 3 super recepta

Započeti dan s povrćem, velikom dozom proteina i šarenim tanjurom stopostotno jamči odličan ostatak dana

Salate za doručak pravo su otkriće. Imamo 3 super recepta

Slatko-slana salata za doručak

Priprema:

1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 manja batata (ili 1 veći), narezanih na male komade
  • 4 šalice salate po izboru
  • 1 žlica kokosovog ulja (ili drugog po izboru)
  • 3 žlice limunovog soka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 šalica borovnica
  • 1 srednji avokado
  • 4 žlice humusa
  • sol, papar, nasjeckani peršin

Zagrij veću tavu na srednje jakoj vatri. Kad je vruća, dodaj ulje, bata, sol i papar te promiješaj da provri. Rasporedi u jedan sloj kako bi osigurala ravnomjerno kuhanje i stavi poklopac na vrh da se pari.

2. Kuhaj 3-4 minute. Zatim okreni krumpir kako biste osigurala ravnomjerno kuhanje. Ako prebrzo posmeđi, smanji toplinu na srednje-nisku. Nastavi kuhati do zlatno smeđe boje s obje strane - otprilike 10-15 minuta.

3. U međuvremenu pripremi preljev dodavanjem limunovog soka, maslinovog ulja, soli i papra u malu staklenku ili zdjelu za miješanje i sjedini sve protresanjem ili žlicom. 

4. Za posluživanje, podijeli salatu na tanjurima za posluživanje i na vrh dodaj pečeni batat, borovnice, avokado, hummuso i peršin. Posluži s preljevom sa strane. 

  • Ostatke možeš čuvati (odvojeno od preljeva) 2-3 dana, iako je najbolje kada su svježi. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4