Mediteranska salata za doručak
Priprema:
1. Započni s kuhanjem jaja. Za mekano kuhana jaja, prvo zagrij vodu do vrijenja, zatim smanji vatru i stavi kuhati jaja na 5-6 minuta. Makni ih s vatre i prelij s hladnom vodom kako bi zaustavila daljnje kuhanje. Oguli ih prije dodavanja u zdjelu.
2. U velikoj zdjeli pomiješaj rikolu, rajčice, krastavac i kvinoju. Prelij s malo maslinovog ulja, začini sa doli i paprom i još jednom sve pomiješaj.
3. Salatu možeš rasporediti na 4 tanjura (ili 2 veća). Na vrh stavi narezani avokado, prepolovljena jaja te začinsko biilje po izboru. Na kraju dodaj još soli i papra po želji te iscijeđeni limunov sok te još malo maslinovog ulja.
Sastojci:
- 2-4 jaja
- 10 šalica rikole
- 2 šalice cherry rajčica (prepolovljenih)
- 1/2 svježeg krastavca (nasjeckanog)
- 1 šalica kuhane kvinoje
- 1 avokado
- 1 šalica badema ili drugih orašastih plodova (nasjeckanih)
- 1/2 šalica začinskog bilja po izboru (kopar, menta, bosilja, origano...)
- 1 limun
- maslinovo ulje
- sol, papar